Tuesday, February 8, 2011

terover kalah pengantin..

hmm.. bila ade sudu yang lebih banyak dari kuah..
bila yang tua lagi over dari si muda..
bila yang dah kawin lagi lebih2 dari pengantin..




ok.. tu mukadimah untuk post nie..
masih lagi dalam mood orang kawin or bertunang..
since my cousin br je abih bertunang 5hb baru2 nie..
jadi saya sebagai wartawan ingin menyampaikan ulasan dari majlis ini..
eceh..


hari tu kenduri bertunang sepupu, mmg dibuat sederhana mungkin.. pelamin yang simple.. tu pun nsb baik buat pelamin.. klu ikut kan my sepupu, dia xnak.. 
tapi......
biasa la kan.. makcik2 nie.. mana bleh tgk yang sederhana.. nk tgk yang meriah.. grand.. terhias cantik..
sibuk duk bising kenapa x letak kerusi kat pelamin tu.. kenapa bt pelamin mcm tu je.. my cousin muka dah kelat masa tu..
aish..
nak tunang je pun.. nak sarung cincin je pun.. bukan nye nak sanding2..
dan yang paling pasti, bukan nak sarung cincin kat tangan dia pun.. 


alahai.. adat manusia... 
memang selalu ada yang x kena..
memang sentiasa ada yang xpuas ati..


p/s:
dulu bertunang, mn ade pelamin.. 
dulu bertunang, mn ader bunga tangan, dulu bertunang, mana ade baju mcm dah nak nikah..


sekarang bertunang, mak mertua duk atas lantai, si perempuan duk atas kusyen.. ish.. duk lagi tggi dari mertua.. mcm x beradab ngan org tua je...

2 comments:

f_aRa_aINa989 said...

makcik2 mmg suka macam ni...

ada je bnda nak cakap....

aimi nadiah said...

susah nk penuhkan ati makcik2 nie..