Monday, March 21, 2011

musim kawin..

cuti sekolah mmg dah dicop sbg musim kawin juga..
walaupun cuti sekolah seminggu je.. ramai yang pakat kawin..
dalam satu hari tu, mau nye dpt 5-6 kad jemputan..
nak2 skarang nie musim kawan2 kawin.. lagi laa byk kad jemputan yang dapat..


my cousin ade yang kawin masa cuti sekolah br2 nie..
byk benda yang jd..


 masa sebelum nikah dia kena marah ngn juru nikah sbb mintak mas kawin cm rm100.00++.. jurunikah tu suruh bt rm1000.. last skali dia terpaksa akur ngn kehendak jurunikah tu..


masa hari kenduri.. org yang janji nak siapkan pelamin, hantaran, serta bwk baju pengantin, xdtg2..
so.. mmg masa tu kelam kalut sket.. kesian dia..
bleh la plak kan org tu bt mcm tu.. alasan org tu senang je.."byk umah dia kena pergi.."
klu dah tau byk umah nk kena pergi.. jgn la snggup nak bt..


pagi tu masa duk tlong siapkan psl kenduri ni.. ingt nak balik umah jap.. sepupu mcm sedih jer.. mcm xbg balik..
tapi kena la balik umah jgk.. sbb nak gi ambik adik2 lagi kat umah..




mujur segalanya berjalan lancar.. masalah2  yang wujud tu berjaya diselesaikan..
dia patut beruntung.. sbb dpt sepupu yang power n bleh selesaikan probs dia serta jd penenang hati disaat dia sedih masa segala short coming tu wujud.. haha.. ada unsur bangga di situ..

p/s: berhati2 pilih wedding planner..
mintak2 la x jd kat diri sendiri lps nie..

4 comments:

Cik Ezy said...

bse la tu..
dlm pada kite nk jdkn yg t'baek msti ade yg xkene jgk skit..
nt saye nk kawen xnk ms cuti skolah..
keh3..

misz a said...

aik..apsal jurunikah plak over nak marah2 sbb minta mas kawin rm100++ je?kan sebaik2 wanita, mas kawin yg murah dan x membebankan lelaki?pelik2..huhu

aimi nadiah said...

ezy.. sy pn rs mcm tu.. cuti skolah byk sgt org kawin.. kes exciden ms gi or balik kenduri pun makin bk skrg..

aimi nadiah said...

aina.. tu la.. pelik plak.. apasal trg kena rm1000.. pdhal murah kan x membebankan lelaki.. wanita yg berkat..