Tuesday, March 29, 2011

my homemade coklat..

tadi.. bt part time kat MTBE... lepas keje, singgah kat sebuah kedai kek.. masa tu mmg xtau nak beli apa..
masuk kat situ ternampak barang2 untuk buat homemade coklat..


sebelum nie pernah jgk tgk kat youtube, blog, facebook cara2 buat coklat.. jadi macam teruja sedikit untuk buat coklat sendiri nie.. pahtu try tanya adik kat kedai tu macamana nak buat coklat nie.. pahtu dia pun citer la.. rupa2nya cara yang dia ajar nie lagi senang dari cara yang saya baca katinternet sebelum nie..


saya pun apa lagi.. membeli belah la barang2 untuk buat coklat tu..
takut jugak, kuar duit beli barang, tapi x menjadi..

lepas tu, sampai umah, salin baju terus buat coklat nie..
masa tu orang lain xde kat umah.. ada saya sorang je.. jadi mudah la saya utk buat eksperimen nie..


akhirnya.. Alhamdulillah, menjadi jugak coklat tu.. sedap makan..


my sister: nie mesti bukan buat sendiri, kakak beli kat kedai masa balik keje tadi kan?
me: x caya la tu org buat.. xpe2..


seketika kemudian..


my sister: kak .. nanti klu emi kawin, kak buat coklat nie kat emi ea..
me: haha.. td duk kata kat org sgt.." tapi ckp dlm hati je".. haha..

p/s: x rugi try n error.. klu try tu menjadi alangkah bestnyer.. sebelum nie try buat mcm2.. like my mum said "kakak nie.. selalu try masak pelik2.." hehe... x salah mencuba..

5 comments:

Cik Ezy said...

bestnye pndai wat coklat..
jeles2..

aimi nadiah said...

haha.. br try buat..

say to easy=) said...

wah,nk resepi!nk try jgk:)

.:hana hazel:. said...

bestnye...ajarkan hana boleh?

kalau boleh...reply kat hanaradzi89@gmail.com..

really hope ni....plz yea (@_@)

Jom singgah baca entri baru : Hasil Terbaru(^_^)

aimi nadiah said...

senang je.. beli coklat compound.. pahtu cair kan guna cara double boil.. lps tu masuk dlm acuan.. bila keras , bleh la mkn..