Wednesday, April 1, 2009

kawan atau bukan?

Assalamualaikum..

Prnah x korang tgk cite my heart.. A little big boring story… tp x tau lar ngape aku nangis tahap giler time tgk cite tu..
Tp aku rasa mgkin aku terpikirkan sesuatu kut.. pikirkan pasal prendship yg rosak sbb sekeping hati..

Sayang bila di pikirkan prendship yg dah lama ni, rosak tb2 bcos sekeping hati yg mula anggap prendhip is more than dat.. Rugi plak..
Tp tu lar hakikat nyer, bl dah byk kali share masalah sm2, habiskan ms sm2 maka tak mustahil wujud perasaan yg tak diduga tu..

Sbb tu Dr Tuah (aku peminat dia) ckp jgn kwn rapat ngn opposite gender utk elakan perasaan nie.. tp ader jgk yg tak pernah wujud perasaan mcm nie..

What we should do if benda nie happen?
Wujud perasaan ln utk kwn sndiri..?

Nak ckp, takut btepuk sebelah tangan.. klu tak kena reject nsb baik lar, tp klu kena reject mampu ke prenship tu okay mcm dulu?

tak ckp nnt, pergh dah x larat nak simpan perasaan..

Klu gurl yg simpan perasaan.. pergh. Lg lar haru.. mmg tak terluah lar kut perasaan tu.. tp ader jgk yg berani luahkn.. gurlz skrg dah x mcm dl. “malu + takut + segan..”
Tp tak ramai yg mcmnie.. Mgkn bleh dihitung, bleh dikira bilangan yg berani nie..


Klu lelaki plk.. mgkn x cukup yakin utk bg tau to dat gurl… takut kena reject maybe or maybe confius ngn hati sndiri..

So bg aku.. diulangi.. bg aku .. if terjadi lar situasi cam nie..

1) Recheck if rasa sayang yg wujud tu as a prend or more dan dat..
Kdg2 tu kite terkeliru between sayang as a prend or lebih…

2) Bl dah yakin mmg perasaan tu lbh, so bg tau lar cepat2..


Ingat “alangkah ruginya klu kiter xsempat bgtau org yg kita sayang yg kita sayang dia..
sblum kita@ dia tutup mata or mgkin sesuatu yg lg hebat happen.. maybe..”

3) And after that hepy kanlah org yg kita sayang tu..
Happy aper buat org yg kita sayang happy?

I’m happy to do that everyday.. :-D

Klu kena reject..

Its okay lar.. sekrg2nyer kita dah bgtau dia yg kita sayang dia n sekurang2nyer kita dah tunaikan hak hati kita yg meronta2 ingin meluahkan tu..

Teringat plak aku ayat from my prend “ mencintai tak semestinya perlu memiliki”

4 comments:

myfr3ak said...

“ mencintai tak semestinya perlu memiliki”

Sokongg~ Dari kita memiliki tapi bukannya dicintai ;)

aimi said...

x seharusnya memeiliki..

Anonymous said...

hehe....mcm penah kena jer benda ni..lalala

aimi nadiah said...

pengalaman kut..