Monday, February 21, 2011

tempat apa korang pergi bila........?

memandangkan emosi skrg agak tidak stabil..
huh.. memang serabut .. memang sedih..
setiap orang ada cara yang berbeza untuk atasi kemurungan masing...
bagi saya ada dua tempat yang akan saya pergi bila tension atau sedih atau kemurungan..

sungai..
naper sungai yang jadi pilihan..? xtau la.. mungkin bila jumpa air.. sejuk je memandang sungai tu.. hati pun jd sejuk je.. masalah pun macam mengalir pergi seperti mana air sungai tu mengalir..
kat kampung saya nie dekat ngan sungai.. dulu masa sekolah selalu gi kat sungai bila ada masalah..
lps sekolah pun macam tu..
klu kat uia.. saya gi je tengok mana air sungai, air tasik.. duk kat tepi2 tu.. renung air tu jauh2... kdg2 nmpak byg sendiri dlm air..

library..
nak tahu mana saya pergi hr nie?
tempat ni paling last saya pergi masa form 3, tak pun masa form 2..
saya gi perpustakaan desa kat kampung saya.. lama sangat x pergi.. td saya pergi.. akak yang keje kat situ masih sm 12 tahun yang lalu..
kedudukan meja dan kerusi, saya dah lupa.. masih samam atau dah berubah..
saya sampai kat perpustakaan tu.. terus saya ckp kat akak tu..
"dah lama kak saya x dtg cini.." sambil renung satu2 ruang2 kat perpustakaan tu..
kaku berdiri memerhati..
mgkin akak tu pun perasan..
"bdk nie senget ke ape hr tu.."

saya terus buat kad membership... nak pinjam buku... cari buku untuk sejukkan hati sendiri..

masa sekolah dulu pun hari2 saya gi library sekolah, klu library tu x tutup..
masa kat uia dulu pun saya selalu pergi library..
xtau la knp.. library tu byk ilmu kut.. mcm aman je duk kat gedung ilmu tu...


p/s: harap2 emosi saya kembali stabil dengan sempurna tanpa sakitkan hati siapa2..



4 comments:

af said...

Tenanglah hati...moga dpermudahkan sgla urusan dan selesai segala masalah...=)

aimi nadiah said...

af..thnaks a lot.. amin..

Cik Ezy said...

saye g karok jeee..
huhuuu

aimi nadiah said...

karok sy duk senaraii no 5.. hhehe..