Sunday, February 6, 2011

violin vs guitar

my little sis yang baru berumur 15 tahun requst dari mum utk beli violin..
off course la kan ma kata x leh..
and dia kata naper saya beli guitar bleh..

ek elleh bdk nie.. saya beli guitar masa umur 20 thn n guna duit sendiri yer.. bukan duit mak ayah okay..
budak kecik buat cara budak kecik.. jgn perasan jadi budak besar..
haha.. "ada gaya membuli tak..

alang2 buka topik guitar kan..
let me story sket sejarah ms mula2 berjinak2 ngan dunia gitar ni..
masa tu kat uia musim IPAC.. international percussion art culture.. ye kut tu nm dia.. tapi masa tu mmg musim muzik, alat muzik, tarian..
jadi me n rumate berjangkit la ngan virus tu..
kebetulan one of our friends ambik kelas gitar.. dia ambik kelas gitar masa cuti sem sebelum sem tu sbb dia nak isi masa n bagi busy.. sbb masa tu baru clash ngan bf.. so, utk busy kan diri n xnk bg ingat sgt kat exbf dia, dia ambik kelas gitar..
awal sem dia tunjuk gitar dia.. kitaorang terrrasa nak sambar jgk sebijik sorang..
since masa tu sibuk ngan percussion and kitaorang nak masuk club percussion.. kitaorang bertiga pun sambar la gitar.. disamping menyokong kawan yang baru clash tu..

tu la kisah nya cik aiminadiah dan gitarnya..


p/s: teringat janji ngan si FH ms zaman belajar dulu.. nak quit main futsal n gutar bila dah grad.. dan saya memang tunaikan janji itu.. awek yg baik.. ingat janji n kotakan janji.. haha..


ada gaya x?



gitar kami yang duk sebilik.. gitar kawan yang clash ngn bf
 dia xde dlm pic nie sbb dia duk bilik lain..

4 comments:

Mat Ganu said...

uiks!! buat albun lah...hehehe

aimi nadiah said...

haha.. xcukup ongkos..

f_aRa_aINa989 said...

waaa...hebat!


hehe...

aimi nadiah said...

xpandai sgt pun..